Home Moestuin Ziektes/schimmels moestuin

Ziektes of schimmels in je moestuin

Heb je ziektes of schimmels in je moestuin? Daar wil je zo snel mogelijk iets aan doen. Ziektes en schimmels kunnen jouw moestuinplanten flink aantasten. Zo erg dat de plant zelfs kan afsterven. Dat wil je voorkomen!

Schimmels en ziektes verspreiden zich snel. Alleen het verwijderen van aangetaste bladeren is vaak niet genoeg. Bovendien wijst een ziekte vaak op een onderliggend probleem. 

Hieronder lees je een overzicht van veel voorkomende ziektes en schimmels in de moestuin en hoe je deze bestrijdt en voorkomt. 

Overzicht ziektes in je moestuin
Meeldauw op courgette | Dr. Botani

Meeldauw / witte schimmel op bladeren

Meeldauw (of witziekte) is een witte schimmel die voorkomt op de bladeren van planten. Je herkent meeldauw meestal aan de witte vlekken of pluisjes op de bovenkant van bladeren. Zit meeldauw aan de onderkant van het blad? Dat wordt valse meeldauw genoemd en herken je het eerder aan de oranje / bruine plekken op de bladeren van je moestuin plant. 

Onderneem je niet op tijd actie tegen meeldauw? Dan zullen bladeren omkrullen, bruin kleuren en uiteindelijk afsterven. De schimmels hebben invloed op de algehele gezondheid van je planten en daarmee dus ook op je oogst.

Lees meer meeldauw en wat je er tegen doet

Producten voor een gezonde moestuin

Je gazon onderhouden wordt een stuk eenvoudiger met de juiste producten. Dr. Botani heeft bijna 40 jaar ervaring in gazononderhoud en biedt de beste kwaliteit biologische producten voor jouw gazon. Onze producten voor gazononderhoud zijn natuurlijk en milieuvriendelijk.