• Goede verzorging zorgt voor goede planten

 • Voorkom dat je planten doodgaan of aangevreten worden door plaagdieren

 • Ongezonde moestuinplanten trekken sneller plaagdieren aan

 • Goede verzorging zorgt voor gezonde planten

 • Voorkom dat je planten doodgaan of aangevreten worden door plaagdieren

 • Ongezonde moestuinplanten trekken sneller plaagdieren aan

Voorkom moestuinproblemen

Als je bezig bent in je moestuin, bijvoorbeeld met dieven, snoeien of oogsten? Bekijk dan gelijk goed je planten. Zie je iets raars? Wees dan alert op ziektes en plagen en onderzoek je plant gelijk eens goed. 

BioBodem: organische bodemverbeteraar

BioBodem is een bodemverbeteraar vol micro-organismen en organische voedingstoffen, speciaal voor jouw moestuin. Meng BioBodem met de aarde voor een optimale bodem!

 • Zorgt voor optimale structuur, beworteling en groei
 • Bevordert nuttig bodemleven
 • Planten kunnen voedingsstoffen beter opnemen

Organische moestuinmest

Gebruik onze organische moestuinmest 2 keer per jaar om de bodem extra voeding te geven zodat jouw moestuinplanten optimaal kunnen groeien en aansterken.

 • Voor sterke planten en een voorspoedige oogst
 • Bomvol voedingsstoffen die je planten een boost geven
Beginnende schimmel op blad | Dr. Botani

Vroeg problemen herkennen

Ben je er vroeg bij met een schimmel of plaag bijvoorbeeld? Dan is dat al het halve werk. Vroeg ingrijpen is het meest effectief. Natuurlijke vijanden krijgen een plaag namelijk veel sneller onder controle en je voorkomt verspreiding naar veel andere planten. Lees hier meer over plagen in je moestuin

Hetzelfde geldt voor ziektes in de moestuin, het is gemakkelijker om schimmels te voorkomen door goede verzorging of schimmels snel te bestrijden. Lees hier meer over ziektes in je moestuin.

En dan de bodem! De bodem is het belangrijkste in de moestuin, het zorgt voor een goede basis voor je planten. En je planten zorgen voor een goede oogst.

4 tips voor een gezonde moestuin

 1. Gebruik bij het aanleggen van de moestuin een aanplantgrond en mix dit met een bodemverbeteraar zoals BioBodem. Zo heeft jouw moestuin een bodem vol voedingsstoffen en bodemleven.
 2. Gebruik daarna een organische moestuinmest die de voeding langdurig afgeeft aan de bodem. 
 3. Controleer regelmatig op plagen in je moestuin, zoals slakken, rupsen of trips! Heb je een plaag ontdekt? Zet dan zo snel mogelijk natuurlijke vijanden in om de plaagdieren te bestrijden. 
 4. Heb je planten die gevoelig zijn voor schimmels, zoals courgette, komkommer, tomaat en pompoen? Gebruik dan op tijd een bladmeststof om schimmels te voorkomen. Daarnaast is het een fantastische meststof op basis van 5 verschillende werkzame componenten. Je planten zullen er sowieso blij van worden, en jij van de oogst. 

Producten voor een gezonde moestuin

Je gazon onderhouden wordt een stuk eenvoudiger met de juiste producten. Dr. Botani heeft bijna 40 jaar ervaring in gazononderhoud en biedt de beste kwaliteit biologische producten voor jouw gazon. Onze producten voor gazononderhoud zijn natuurlijk en milieuvriendelijk.